Výber cyklistickej čiapky a šatky na krk - príslušenstvo pre každého!

Tagy:
Výber cyklistickej čiapky a šatky na krk - príslušenstvo pre každého!>

Správne oblečenie nie je len otázkou pohodlia, ale aj bezpečnosti a štýlu. Počas outdoorových aktivít nie je dôležitý len výber správneho dresu alebo nohavíc, ale aj ďalších doplnkov oblečenia. Nie len v chladnejších, ale aj teplejších dňoch sa oplatí venovať pozornosť šatkám a čiapkam. Ide o jednu z lacnejších položiek v našom šatníku, ktorá je však nevyhnutná! Dnes vám podávame pomocnú ruku - musí byť výber šatky na krk a cyklistickej čiapky zložitý? Pred vami sú doplnky pre každého cyklistu.

Pri prezeraní ponuky pokrývok hlavy a šatiek vidíme rôzne návrhy - čo si vybrať? Všetko závisí od vašich očakávaní. Položte si niekoľko otázok týkajúcich sa ročného obdobia, dĺžky vašich trás, poveternostných podmienok, pre ktoré vám chýbajú doplnky, ale aj vašich individuálnych vizuálnych preferencií.

Čiapky na bicykel

Cyklistické čiapky sú nielen súčasťou celkového štýlu, ale aj ochranným doplnkom. Počas chladnejších dní uniká najviac tepla práve cez hlavu. V lete sa nám potí hlava, čo je často spojené s nepríjemnými pocitmi spôsobenými stekaním potu do očí. Dbajte preto na prispôsobenie pokrývky hlavy poveternostným podmienkam a vyberte si správnu veľkosť, aby ste zvýšili svoje pohodlie.

Klasické čiapky dobre poslúžia počas výprav v teplejšom počasí alebo na tréningu, aby absorbovali pot unikajúci z tela. Tímová čiapka, farebná, s hrdým nápisom Holokolo, alebo snáď vytrvalostná čiapka Castelli? Ak máte radi jednoduchosť pozrite si verziu bez šiltu alebo viazané šatky či čelenky. Tie sa postarajú o vaše pohodlie decentným spôsobom.

V chladnejších dňoch, na jeseň a v zime, dbajte na termo doplnky. Pri teplotách 10 až 15 °C si vyberte tenkú čiapku, ktorá udrží vytvorené teplo. Pri teplotách nižších ako 10°C sa poobzerajte po čiapke z hrubšieho alebo technického materiálu. Odporúčame čiapku Holokolo Thermal, ktorá má hrejivú flísovú podšívku a zároveň veľmi dobre odvádza vlhkosť. Rovnako ako pri letných čiapkach si môžete alternatívne vybrať teplú čelenku - napríklad Pro Thermal od Castelli. Súpravu doplňte vhodnou šatkou na krk, aby ste minimalizovali možnosť prechladnutia.

Pri výbere pokrývky hlavy nezabudnite na niekoľko dôležitých aspektov. Nech čiapka, čelenka alebo šatka nie sú príliš hrubé. Prečo? Budú spôsobovať nepohodlie pri jazde a tlak pri nosení s prilbou, ktorá by sa mala prispôsobiť našej hlave. Príliš hrubá čiapka nám môže brániť v jej správnom nasadení. Takisto je dobré, aby mal doplnok ploché švy - nikto predsa nemá rád, keď ho niečo tlačí!

 

Šatky na krk

Súčasný trh so športovým príslušenstvom ponúka veľmi širokú škálu šatiek na krk. Líšia sa technológiou, použitými materiálmi, technickými špecifikáciami a tiež vzhľadom. Hoci môže byť ťažké si vybrať, vďaka mnohým možnostiam si určite nájdeme šatku, ktorá stopercentne vyhovuje našim potrebám. Medzi značky, ktoré nájdete na Holokolo patria Castelli, Santini, Sportful, Biotex alebo Buff. 

Multifunkčné šatky Buff si získali svoju popularitu medzi outdoorovými nadšencami. Vďaka rôznym technológiám pomáhajú za slnečného počasia, v chlade, po zotmení a počas veterných dní. Pri letnom tréningu a expedíciách sa osvedčí cyklistická šatka Coolnet UV. Materiál použitý na modely má vynikajúce odvádzacie vlastnosti, podporuje chladivý efekt a chráni pred škodlivým slnečným žiarením - až UPF+50! Produkty značky Buff sú ideálne na použitie pod prilbou, ale možno ich použiť aj ako nákrčník. Jeden výrobok a toľko možností! 

Ak hľadáte niečo univerzálnejšie, pozrite sa na nákrčník značky ALE - model Identity. Výrobca odporúča, aby ste ho používali v teplotnom rozsahu od 10°C do 20°C. Ide o ľahkú verziu bez flísovej podšívky, ktorá bude fungovať v rôznych podmienkach. Na jeseň a zimu odporúčame nákrčník Sportful Thermal XC - na použitie v teplotnom rozsahu 0°C až 15°C - a model Matchy od rovnakého výrobcu. 

Šatky na krk a cyklistické čiapky sú podľa nás nevyhnutným doplnkom v šatníku každého cyklistu! Nielenže poskytujú ochranu pred rôznymi poveternostnými podmienkami, ale tiež dotvárajú štýl. Vďaka širokej ponuke športových doplnkov si každý môže nájsť dokonalý výrobok pre seba. 

 

Pripravte sa na nezabudnuteľné jazdy a buďte pripravení na akékoľvek podmienky!